Usui Reiki * Kundalini Reiki Millenium * Jinlap Maitri Reiki

Vill du lära dig att ge läkande energi med en uråldrig teknik som har rötter i Japan? Att utbilda sig i Reiki innebär att bli en del av en tradition med tusenåriga rötter.  Den klassiska och ursprungliga Reikin lärs ut i tre steg. Beroende på vad du söker kan det vara tillräckligt med steg 1. GBG Reiki lär ut klassisk Usui Reiki i alla steg. Här kan du även genomgå systemet för Kundalini Reiki Millenium Master samt, för den avancerade utövaren, Jinlap Maitri Reiki Master. Kurserna genomförs helt eller delvis på distans/online.

loading...

Efter det första steget som är ingången till Reiki (shoden på japanska), kan du ge Reiki till dig själv, andra personer och även till djur (till exempel om du har en hund, katt eller häst som lider av stress eller spänningar). Du lär dig Reikins grundläggande tekniker och får tillgång till Reikins kraftsymbol. Efter det andra steget, fortsättningen/okuden, kan du ge Reiki på distans och får tillgång till de två andra Reiki symbolerna, distanssymbolen och harmonisymbolen. Du lär dig hur energin fungerar oberoende av tid och rum och kan läka det förflutna och transformera framtiden. Efter det tredje steget, lärare/shinpiden, har du även tillgång till mastersymbolen och blir Reiki Master. Det innebär att du kan lära ut Reiki till andra. Du får en fördjupning i hur du blir mästare i ditt eget liv och kan förmedla urkunden vidare. Du behöver inte ha gått steg 1 hos GBG Reiki för att studera steg 2 eller 3. Distans- och halvdistans kurser passar för dig som tycker om egenstudier mellan träffarna och kan öva på någon som du känner. 
 

Elisabeth Nilsson, reikielev:

Kursen håller en riktigt hög klass och är proffsigt upplagd. Jättefint och snyggt kurskompendium, det är en fröjd att läsa! Har gått Reiki kurs hos en annan utbildare, men här fick jag mycket mer kött på benen. Lätt att läsa och förstå samtidigt som det känns gediget. Toppen med källförteckning också. 

Läs fler omdömmen >

Bli master och/eller reikiterapeut

För att kunna utöva Reiki behöver du bara gå steg 1. Alla med intentionen att förmedla läkande energi kan lära sig grunderna. Många utbildar sig enbart för personlig utveckling eller för att kunna ge Reiki till sig själv och nära och kära. Om du redan har studerat Reiki tidigare kan du validera dina kunskaper och gå en förkortad studiegång. Kursinnehållet följer Reikiförbundets rekommendationer och innehåller även ytterligare fördjupningar i energimedicin som inte ingår i standardkurserna. Diplom ingår även efter varje enskilt steg. För en fullständig diplomering till Reikiterapeut genomförs ett examensprov. Tillsammans ger de tre stegen en gedigen bas för dig som vill arbeta med energihealing. För dig som har läst till steg 3 och har ambitionen att ha egen mottagning och kursverksamhet så finns möjlighet att licensiera kursmaterialet. 

Pris

Prisintervall mellan 1500 - 4500 kr beroende på vilken kurs eller kombination av kurser som du söker.  Maila för att få produktblad med prisuppgifter. 

För dig som gått stegen hos annan utbildare tidigare och vill komplettera eller repetera så finns möjlighet att gå kurser till reducerat pris.

Förkunskaper
Det krävs inga förkunskaper för Reiki steg I, men du ska ha provat en Reikibehandling innan och vara redo för personlig utveckling. 

Du kan förvänta dig andligt växande genom att:
- öppna dig för förmågan att ge läkande energi till dig själv och andra.
- öka graden av kontakt med ditt genuina, tidlösa själv.
- höja din energifrekvens och öka din egen naturliga läkningsförmåga.
- utveckla dina intuition och andra spirituella förmågor.

Du kanske även vill läsa vanliga frågor om Reiki.

Diplom och kursmaterial i pdf ingår. Kursmaterialet är rikt illustrerat och pedagogiskt upplagt. Fysiska kurser genomförs i kurslokalen och healingstudion. Se bildgalleriet.

Värdegrund

Hos GBG Reiki får du en utbildning som är:

Individuellt anpassad | 
Du kan förvänta dig personliga möten med fullt fokus på dig och din utveckling, där du befinner dig.

Öppen och inkluderande| Elever uppmuntras att utforska sin egen intuition och hitta sin egen sanning. Alla med ett öppet hjärta (hjärtchakra) kan få spontana kopplingar till läkande energier. En viss Reikiinriktning/frekvens är inte bättre än andra/har i sig högre frekvens eller åstadkommer ett specifikt resultat eftersom helande sker i mötet mellan energin och utövaren. Varje Reiki-resa är unik och lika viktig. 

Professionell och förkovrande| Utbildningen ger dig en professionell metodik för att hjälpa andra och även kunna kombinera Reiki med annan yrkesutövning. Alla är välkomna oavsett tros- eller livsåskådning. Mentorskap ingår. Kritiskt ifrågasättande och det livslånga lärandet uppmuntras.Välkommen till en underbar värld i ljuset av Reiki!