Vem är Angela?

Hej. Vad roligt att du har hittat hit! Jag är verksam som reikiterapeut och spirituell inspiratör i hjärtat av Hisingen, Krabbeliderna. 20 minuter från centrala Göteborg och den västsvenska skärgården. Min resa in i energiernas förunderliga värld började som barn tack vare min kärlek till djuren. All kommunikation med djur handlar om att förmedla och tolka energi. Denna insikt har jag även tagit med mig i mötet med människor.

Jag är en 40-årig, gift, 2-barnsmamma. Beteendevetare till yrket sedan 15 år och diplomerad Reiki Master. Valet att arbeta med energiterapi blev en naturlig följd av att jag själv behövt lära mig att finna balansen, både i mitt inre och yttre liv. Till exempel hade jag under lång tid en alldeles för stressig och ångestfylld tillvaro. Ett krävande arbete, renovering och försäljning av bostäder, barn, häst, hund och lite uppdrag vid sidan av... En aaaaldeles för buzzy livsstil i kombination med känslighet för energi från medmänniskor, astrala medvetanden och vår lidande planet jorden, blev en dag för mycket. Till slut försvann både glädjen och energin. För att hitta tillbaka till min egen livsenergi valde jag att bättre ta till vara på min gåva som medial empat. Jag hjälper idag andra till smärtlindring, läkande och växande på den fantastiska resa som vi kallar livet.
Varför Reiki?
Smärta eller stress är kroppens sätt att tala om att något är i obalans. Enligt det energimedicinska synsättet hänger alla aspekter av en människa ihop och påverkar en persons smärttillstånd - kroppen, själen, sinnet, känslorna och våra sociala relationer. De flesta som vänder sig till en alternativ, holistisk, terapeut har sökt hjälp inom konventionell vård, utan att hitta vad de söker. Det är en helt fantastisk förmån att få hjälpa någon med obalans att få uppleva harmonin efter en behandling, och/eller att förstå hur nästa steg kan tas till att må bra och leva sitt drömliv. 

Med min akademiska skolning är jag sunt ifrågasättande till alternativmedicin. Alla alternativa metoder är långt ifrån är bra metoder. Jag har därför gjort en hel del research för att kunna säga att Reiki är en fantastisk metod utan risker som är väl dokumenterad. Den är även godkänd som friskvårdsmetod, avdragsgill för arbetsgivare. Åtskilliga tusentals berättelser finns om hur Reiki hjälpt människor, oavsett bakgrund och livsåskådning. Jag är oerhört tacksam för hur Reiki hjälpte mig och jag är övertygad om att det även kan hjälpa dig. Vad väntar du på? :-) 
Till vardags... så arbetar jag med personal och hållbar utveckling. Jag har lång erfarenhet av att inspirera och stötta medarbetare och har särskilt intresserat mig för copingstrategier för att handskas med stress. Utöver min filosofi magisterexamen i sociologi (beteendevetenskap) har jag även en filosofi kandidatexamen i praktisk filosofi (studier i etik och moral, trossystem och livsmening m.m) vid Göteborgs Universitet. Jag är en notorisk student som dessutom vidareutbildat mig inom ledarskap, pedagogik, språk, med mera. Jag älskar att kombinera perspektiv från olika kunskapsfält och blenda essenserna i nya insikter och synteser.  Jag är fortfarande med på ett litet hörn i politiken men var i synnerhet engagerad som författare och politiker i den gröna rörelsen under åren 2003-2013. Se gärna min Linkedin för komplett cv.  Sist men inte minst... sedan tonåren har poesi och låtskrivande funnits med i min livskompott, t ex i duon GLENDAS där vi gör vi musik med glimten i ögat - blandat med allvaret. 

Diplomering

Usui/HolyFire Reiki steg 1+2 hos Gun Moss Bjerling samt  Ole Gabrielsens system för Kundalini Reiki. Mastergraden i Usui Reiki 3 hos Bodil Strängliden.

Utbildad i Radleigh Valentines system för Änglatarot.

Vårt funkishus från 30-talet, med healingstudion  i bottenplan med egen ingång.
Vårt funkishus från 30-talet, med healingstudion i bottenplan med egen ingång.
Köksträdgården i växthuset.
Köksträdgården i växthuset.
Hästen Romax, en av mina viktiga läromästare.
Hästen Romax, en av mina viktiga läromästare.