Om mig

Jag är en 40-årig, gift, 2-barnsmamma. Beteendevetare till yrket sedan 15 år och vid sidan av mitt arbete inom HR även diplomerad Reiki master/reikiterapeut.  Jag hjälper dig till djup avslappning och livsbalans. Mitt intresse för energiterapi började när jag själv behövde lära mig att finna balansen, både i mitt inre och yttre liv. Till exempel hade jag under lång tid en alldeles för stressig livsstil. Ett krävande arbete, renovering och försäljning av bostäder, små barn, hundar, hästar och så lite uppdrag vid sidan av... Livsstilen fungerade under ett antal år men till slut försvann glädjen och energin. Mitt intresse för energi har utvecklats på grund av att jag är empat och inte minst tack vare min kärlek till djur. All kommunikation med djur handlar om att förmedla och tolka energi. Denna insikt har jag tagit med mig även i mötet med människor.  
Varför Reiki?
Jag har alltid varit och är fortfarande ifrågasättande till alternativmedicin. Det bör man vara. Alla alternativa metoder är långt ifrån bra metoder, en del är direkt skadliga i fel situation, vilket många människor vittnat om. Så först efter moget övervägande beslöt jag mig för att utbilda mig i Reiki. Reikin urskiljer sig som alternativ metod då den är dokumenterad och även godkänd som friskvårdsmetod, avdragsgill för arbetsgivare. Jag fann att det är en kraftfull metod eftersom ett starkt energiflöde i kroppen är en grundförutsättning för hälsa och en stabil livsbalans. Reiki är ett av flera sätt att balansera energiflöden på vid sidan av t.e.x akupunktur, akupressur och yoga. Den österländska visdomskatten om energihälsa har många guldkorn till en bättre livsstil. Arbete med chakrasystemet kan till exempel kombineras med verktyg inom självledarskap för att ge mer energi, både privat och på arbetet. 
Ledarskap och självledarskap
Till vardags arbetar jag med personal, HR och hållbar utveckling. Med lång erfarenhet av att leda personal och påverka beteenden har jag stöttat många människor i deras utveckling och självledarskap. Jag har särskilt intresserat mig för stress och rehabilitering efter utmattning/utbrändhet och hur arbetsgivare kan minimera stressorer genom både organisationsdesign och individanpassade verktyg. Utöver min filosofi magisterexamen i sociologi (beteendevetenskap) har jag även en filosofi kandidatexamen i praktisk filosofi (studier i etik och moral, livsmening m.m) vid Göteborgs Universitet. Där utöver har jag vidareutbildning inom ledarskap och pedagogik. Jag har även under många år varit engagerad som skribent och politiker inom den gröna rörelsen, i synnerhet under åren 2003-2013. Se gärna min Linkedin för komplett CV.
Sång och skrivande
Sedan tonåren har jag haft en passion för skrivande, sång och musik. I duon GLENDAS gör vi musik med glimten i ögat blandat med mer allvarsamma texter. Sök på Spotify eller besök vår sida på FB. 

Frågor eller funderingar?
Don't be a stranger, just say hello.