Varför finns det olika slags Reiki?

Varför finns det olika slags Reiki? Är någon variant bättre än de andra?

Har du precis kommit i kontakt med Reiki så kan frågan om vilken sorts Reiki man ska välja kännas som en överkurs. Det är fullt förståeligt och du behöver inte fördjupa dig, egentligen. För att njuta av en behandling räcker att veta att all Reiki är bra Reiki. Vill du utbilda dig själv i Reiki så finns det anledning att veta lite mer. Precis som med all energi så finns det olika frekvenser av Reiki som kan attrahera oss mer eller mindre. Det är helt naturligt eftersom vi är olika människor. 

Kunskapen hos en Reiki Master/reikiterapeut är dels en andlig tradition som förmedlas från lärare till elev, dels en egen inre resa i medvetandeutveckling. Många utbildar sig inom denna andliga tradition enbart för sin personliga utvecklings skull och i självhelande syfte. Reikiterapeuten förvaltar ett andligt arv men varje terapeut gör sin egen tolkning av energiarbetet. Reikin har därför förgrenat sig i olika riktningar. Det finns mer som förenar än vad som skiljer grenarna åt, och det är bra att gilla olika.  Det finns ingen mer eller mindre "riktig" Reiki. Är det Reiki så är det Reiki. Jämför med att det är okej att jag gillar jordgubbsglass och att du älskar chokladglass. Jordgubb är inte en riktigare smak är chocklad och det går att kombinera en glasstrut med både chocklad- och jordgubbskulor för den som vill! 

Helande är alltid en individuell process utifrån den punkt du befinner dig just nu - andligt, socialt, psykiskt och fysiskt. Olika Reiki-grenar innebär olika initieringar i frekvenserna men all universums energi är tillgänglig för var och en som ber om det med intentionen att hela i sitt arbete, oavsett vad inriktningen kallas. Initieringen i en viss riktning kan snarast ses som en hjälp på traven i att finstämma ditt instrument som healer. Det du ber om kommer du att få, men en initiering kommer att hjälpa dig att lättare känna igen olika frekvenser.

Det finns med andra ord ingen rätt eller fel utbildningsväg, inget hemligt recept som kan kopieras och resultera i en absolut sanning för varenda människa. Universums utveckling består av en oändlig mängd möjligheter, så även varje människas. Avgörande för vem du väljer som lärare bör vara vem du får förtroende för, utifrån de parameterar som är viktiga för DIG. Många elever söker sig till fysiska kurser över veckoslut för att få samtala med flera människor. Andra föredrar självstudier och möten på tu man hand med sin lärare. Många provar även flera Reiki-kurser men för olika lärare, för att få repitition och kompletera med fler perspektiv. Våga prova dig fram. Våga lyssna på andra, men framför allt våga lyssna på dig själv. What ever makes your soul happy - do that!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln