Varför finns det olika slags Reiki?

Varför finns det olika slags Reiki? Är någon variant bättre än de andra?

Har du precis kommit i kontakt med Reiki så kan frågan om vilken sorts Reiki man ska välja kännas som en överkurs. Det är fullt förståeligt och du behöver inte fördjupa dig, egentligen. För att njuta av en behandling räcker att veta att all Reiki är bra Reiki. Vill du utbilda dig själv i Reiki så finns det anledning att veta lite mer. Precis som med livsmedel så finns det vissa nyanser av Reiki som kan falla oss mer eller mindre i smaken/passa mer eller mindre. Det är helt naturligt eftersom vi är olika människor. 

Kunskapen hos en Reiki Master/reikiterapeut är dels en andlig tradition som förmedlas från lärare till elev, dels en egen inre resa i medvetandeutveckling. Många utbildar sig inom denna andliga tradition enbart för sin personliga utvecklings skull och i självhelande syfte. Reikiterapeuten förvaltar ett andligt arv men varje terapeut gör sin egen tolkning av energiarbetet. Reikin har därför förgrenat sig i olika riktningar. 

Det finns mer som förenar än vad som skiljer grenarna åt, och det är bra att gilla olika. Det är okej att jag gillar jordgubbsglass och att du älskar choklad. Choklad är inte fel bara för att jag inte föredrar det. För mig finns ingen mer eller mindre riktig Reiki. Jordgubb är inte en riktigare smak är chocklad och det går ju att kombinera en glasstrut med både chocklad- och jordgubbskulor för den som vill! 

Beroende på vem du är och vad du vill uppnå så finns det oändligt många vägar att välja inom energihälsa och healing. Helande är individuellt. Det finns ingen absolut rätt eller fel väg, inget hemligt recept som kan kopieras och resultera i en absolut sanning för varenda människa. Universums utveckling består av en oändlig mängd möjligheter, så även varje människas. Någon behöver en fysisk kurs och att få samtala med flera människor. En annan behöver repetera eller komplettera med något helt nytt. För somliga är distans och enskildhet kungsvägen till själen. Våga prova dig fram. Våga lyssna på andra, men framför allt våga lyssna på dig själv. What ever makes your soul happy - do that!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln