Att förlora sin energi kan vara att hitta den

Att förlora sin energi kan vara att hitta den.

Ibland måste man förlora sin energi för att förstå att man har någon.
Så var det för mig. .Jag var en gång en person som energin aldrig tycktes ta slut för. "Hur många timmar har ditt dygn" var en vanlig fråga som jag fick från vänner och kollegor. Alltid något projekt på gång, ständigt i farten och med nya idéer på på arbetet och fritiden. Jag hade ingen gräns. Men rätt var det var befann jag mig ändå vid en slags gräns och "förlorade" en del av min energi. Det skedde i samband med en stressreaktion på arbetet. Jag blev inte sjukskriven utan fortsatte att arbeta, men var tvungen att skapa en mer realistisk situation för mig själv både i arbetet och i livet i stort. Inte utbränd, men vidbränd.  Min ork reducerades radikalt från en dag till en annan - en ganska så otäck upplevelse. Det var först då jag förstod vad min energi egentligen betyder och att jag inte kan ta den för givet. Jag tvingades att söka på djupet i mig själv efter äkta vila och återhämtning. Det är jag väldigt glad och tacksam för idag eftersom en vital livsenergi är det viktigaste vi har för att kunna tänka, känna och agera i världen. 

Jag fann alltså min energikällla på nytt och vårdar den nu, varje dag. Jag kan medvetet skydda mig själv från energitjuvar och boosta min kraft och energi, när jag behöver. Först efter att ha förlorat energin hittade jag den på riktigt.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

arkiv

Länkar

-

Etikettmoln